Антиукраїнські акції в Польщі є неприйнятними, - МЗС України

Антиукраїнські акції в Польщі є неприйнятними, - МЗС України

Антиукраїнські акції в Польщі, серед яких псування українського зерна на кордоні та демонстрація фермерів у Вроцлаві із антиукраїнськими гаслами, є неприйнятними.

Про це заявив очільник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook. За його словами, подібні акції, які також включають блокування польсько-українського кордону, не тільки завдають збитків економіці України, яка також продовжує потерпати від російської агресії, але і порушують принципи солідарності двох країн. 

"Українці платять своїми життями, аби польські та інші європейські міста жили в мирі. Це не має забуватися або сприйматися як належне. Будь-які намагання радикальними або антиринковими заходами послабити економіку України лише підважуватимуть здатність стримувати агресію росії, створюватимуть додаткові загрози безпеці Польщі та її добробуту", - пояснив речник МЗС.

Водночас він заявив, що Україна вдячна як польській владі, так і польським громадянам за підтримку та допомогу протягом останніх двох років повномасштабного вторгнення росії. Україна також завжди виступала за конструктивний підхід у розв'язанні питань, які пов’язані із транзитом зерна та торгівлею.

"Очікуємо, що аналогічного підходу дотримуватиметься і влада Польщі, зокрема і в питаннях ефективного запобігання протиправним діям проти українських вантажів, належного реагування на риторику, яка завдає шкоди двостороннім відносинам", - додав Ніколенко.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України працює над альтернативою заблокованому кордону.

Головне