Антикорупційний суд заарештував заступника Сольського

Антикорупційний суд заарештував заступника Сольського

Антикорупційний суд на два місяці відправив у СІЗО заступника міністра агрополітики Маркіяна Дмитрасевича. Про це повідомляє в Telegram-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Відомо, що його підозрюють в оборудках державною землею. Суд встановив альтернативу у вигляді застави в розмірі 20,28 млн грн. Термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – до 7 липня 2024 року включно.

Як зазначив журналіст Олег Новіков, у разі внесення застави Дмитрасевичу будуть встановлені додаткові умови. Дмитрасевичу заборонено виїзд із Києва, він повинен буде здати закордонні та дипломатичні паспорти.

"9 травня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 20 млн грн застави до чинного заступника міністра, який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні землею на Сумщині площею близько 2,5 тис. га вартістю 291 млн грн та спробі заволодіння землею площею близько 3,3 тис. га ще на 190 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що слідчі Держбюро розслідувань завершили розслідування справи стосовно ухилення від військово служби трьома депутатами міської ради Києва. Ще одним фігурантом є помічник одного з народних обранців, що працює у Київраді. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, посадовицю Сумської міської ради викрили на службовій недбалості, яка призвела до мільйонних збитків. За це вона може провести до пʼяти років за ґратами.

Головне