Антикорупційний суд конфіскував активи Богуслаєва та Кононенка на користь держави

Антикорупційний суд конфіскував активи Богуслаєва та Кононенка на користь держави

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про стягнення майна В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка на користь держави. Весь конфіскований актив передано до управління Фонду державного майна України (ФДМУ).

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.  

Зокрема, до державної казни стягнуто частки або 100% компаній, як ТОВ “Золота айстра”, ТДВ “Страхова компанія “Мотор-Гарант”, ТОВ “Вінницький авіаційний завод”, ОВ “Вертольоти МСБ”, АТ “Мотор-Банк” та ПрАТ “Азов Трейд-ХХІ”, а також частки компаній Кононенка: ТОВ “Жекон”, ТОВ “Перспектива-високі технології” та ПрАТ “Промзапал”. Нерухомість і земельні ділянки розташовані у Запоріжжі та області.

Також у дохід держави стягнуто грошові кошти Богуслаєва, зокрема більше 554 млн грн в АТ “МОТОР-БАНК” та 79,5 млн грн в АТ “ПУМБ”. З цих коштів ФДМУ вже перерахував 287,3 млн грн у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Голова ФДМУ Віталій Коваль підкреслив, що націоналізовані активи повинні служити інтересам України.

ФДМУ планує провести моніторинг та інвентаризацію нерухомості, включаючи перевірку наявності арештів та подальшу перереєстрацію за державою. Рішення щодо подальшого управління або реалізації активів буде ухвалене після завершення цих процедур.

“Довідково. Вищий антикорупційний суд застосував санкції проти Богуслаєва В’ячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича, передбачених пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України “Про санкції”. Їм було оголошено підозру у колабораційній діяльності та пособництво державі-агресору”, - йдеться у повідомленні. 

Богуслаєв, колишній народний депутат та експрезидент АТ “МОТОР СІЧ”, був затриманий у жовтні 2022 року. Кононенко, бізнес-партнер Богуслаєва, був директором московського представництва АТ “МОТОР СІЧ”.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за матеріалами Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань, було передано в управління держави “нову партію” майна, що належали братам екснардепів Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Загальна вартість активів становить майже 400 мільйонів гривень.

Головне