Анонс похорону військового міг стати причиною удару по Чорнобаївці, - Толоконніков

Анонс похорону військового міг стати причиною удару по Чорнобаївці, - Толоконніков

Російські загарбники могли напередодні, 23 листопада, завдати удару по Чорнобаївці на Херсонщині, оскільки дізнались про заплановану церемонію поховання місцевого захисника. Таке припущення в ефірі "Радіо. Свобода" озвучив речник місцевої ОВА Олександр Толоконніков. 

Анонс похорон оприлюднила Чорнобаївська сільська рада. Після виявлення цієї інформації представники ОВА звернулися до правоохоронних органів і хід заходу був скоригований. 

Водночас Толоконніков зауважив, що ворог обстрілював не те місце, де  відбувалась церемонія. Дати точну відповідь, чи є зв'язок між оприлюдненням анонсу прощання з атакою в ОВА поки що не можуть, так само як і остаточно відкинути цю версію.

"Обстріл був не по тому місцю, де саме планувався захід. Звичайно, ми не можемо цього відкидати, тому що це логічно. 12:00 було вказано в анонсі, о 12:15 – почався обстріл. Ми не можемо не бачити очевидного", - наголосив він.

Як відомо, військовослужбовці армії рф у четвер, 23 листопада, здійснили обстріл Чорнобаївки із застосуванням касетних боєприпасів. Внаслідок удару по території села загинуло троє людей - жінка та два чоловіка, ще четверо осіб дістали поранення. 

Нагадаємо, країна-агресорка ні на день не залишає жителів Херсону та області в спокої. Так вранці 24 листопада ворог обстрілом вщент зруйнував Херсонську обласну бібліотеку для дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, станом на ранок п'ятниці, 23 листопада, через обстріли противника та несприятливі погодні умови в Україні знеструмлено 635 населених пунктів.

Головне