Англія стала чемпіоном молодіжного Євро-2023

Англія стала чемпіоном молодіжного Євро-2023

Англія вперше за 39 років виграла молодіжний чемпіонат Європи з футболу. У фіналі збірна обіграла Іспанію з рахунком 1:0.

Гол на четвертій компенсованій хвилині забив Кертіс Джонс. У іспанців був шанс забити під час пенальті, але воротар Джеймс Траффорд відбив м’яч форварда Іспанії Руїса.

Іспанці ж напередодні фіналу вибили з турніру Україну, здобувши розгромну вольову перемогу в півфіналі - 5:1. Та претендували в Батумі на рекордний, вже шостий титул чемпіонів Європи U21.

Збірна Англії зіграла у фінальній частині Євро-2023 шість матчів і жодного разу н6е пропустила, вигравши усі свої поєдинки. У груповому турнірі англійці з однаковим рахунком 2:0 обіграли Чехію, Ізраїль і Німеччину, у чвертьфіналі перемогли Португалію 1:0, а в півфіналі – Ізраїль (3:0).

Загальна різниця забитих і пропущених м’ячів у збірної Англії – 11:0.

Молодіжний ЧЄ проходив із 21 червня по 8 липня. Найкращі команди турніру отримали путівки на Олімпіаду-2024. На Іграх у Парижі зіграє Франція, Україна, Ізраїль та Іспанія.

Нагадаємо, збірну Бразилії з футболу очолить італійський тренер Карло Анчелотті. Відомо, що бразильська конфедерація футболу досягла угоди з 64-річним експертом. CBF розробила план роботи тимчасового тренерського штабу до моменту офіційного призначення італійця. 

Крім того, до тренерської команди увійде європейський фахівець, призначення якого затвердить особисто Анчелотті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у  Тбілісі у Грузії стався скандал через напад проросійського радикального угруповання Alt-Info на ЛГБТ-фестиваль Tbilisi Pride. Поліція Грузії тим часом бездіяла і дозволила радикалам продовжувати напад.

Головне