Андрій Костін: Суспільство має сприймати нас як обʼєднані сили правопорядку

Андрій Костін: Суспільство має сприймати нас як обʼєднані сили правопорядку

Генеральний прокурор Андрій Костін провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності, забезпечення законності і правопорядку в у мовах воєнного стану. Про це він заявив під час координаційної наради з керівниками правоохоронних органів.

Обговорили стан протидії злочинності, забезпечення законності і правопорядку в умовах воєнного стану, виконання пріоритетних завдань, які були поставлені на попередніх нарадах.

"Протягом року ми бачили приклади спільної якісної роботи. Безпрецедентний рівень проведення спільних операцій: спільні операції НАБУ і СБУ, СБУ і ДБР, СБУ і БЕБ, Нацпол і НАБУ, Нацпол і СБУ. Ми працюємо в абсолютно різних конфігураціях. Але, я вважаю, це один із наших спільних здобутків за цей рік. Це те, на що ми маємо спиратися у майбутньому", - підкреслив він.

Серед незмінних пріоритетів – забезпечення відповідальності росії за воєнні злочини на національному та міжнародному рівні, протидія злочинам проти національної безпеки та боротьба з корупцією.

"Запит на справедливість наших бійців – тих, хто ризикує своїм життям в окопах на передовій, є вищим, ніж цей запит людей, які живуть мирним життям", – констатував він.

Також планують посилити протидію корупції , незаконному використанню бюджетних коштів, які спрямовані на потреби оборони, а також на відновлення та відбудову держави.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що на півдні Збройні сили України наближаються до другої лінії оборони російських окупантів.

Головне