Андрій Єрмак взяв участь у конференції, присвяченій дев’ятому пункту Формули миру

Андрій Єрмак взяв участь у конференції, присвяченій дев’ятому пункту Формули миру

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь на тематичній онлайн-конференції, де обговорили недопущення ескалації війни.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Четверта онлайн-конференції, присвячена дев’ятому пункту Формули миру “Недопущення ескалації війни та повторення агресії”. За результатами конференцій планується сформувати пропозиції до другого Саміту миру. У зустрічі, що відбулася в режимі онлайн, також брали участь представники 66 держав і міжнародних організацій, зокрема заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та інші високопосадовці.

Єрмак наголосив на недостатності чинної світової архітектури безпеки, яка не змогла запобігти російській агресії, зазначивши, що війна в Україні має глобальні наслідки, загрожуючи ядерній, продовольчій, енергетичній та екологічній безпеці. Він підкреслив необхідність оновленої безпекової архітектури, яка б базувалася на міжнародному праві та включала військові, економічні та інвестиційні компоненти.

Жовква додав, що 32 держави приєдналися до Спільної декларації G7 2023 року щодо гарантій безпеки для України. В результаті підписання 26 двосторонніх безпекових угод вже задекларовано близько 40 мільярдів доларів військової допомоги Україні у 2024 році.

Радник Прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу зазначив важливість підтримки України на шляху до справедливого миру та розробки механізму запобігання агресії.

У результаті конференції було ухвалено Спільне комюніке, яке окреслює зобов’язання держав щодо недопущення ескалації конфлікту та зміцнення оборонних спроможностей України. Учасники також наголосили на незворотному русі України до євроатлантичної інтеграції.

 Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією канадського парламенту на чолі зі спікером Грегом Фергюсом, обговоривши військову допомогу, санкції проти росії та шлях України до НАТО.

Головне