Американські аналітики проаналізували реакцію Кремля на саміт НАТО 

Американські аналітики проаналізували реакцію Кремля на саміт НАТО 

Москва була стриманою у висловлюваннях. Саме це показує, як вторгнення росії у 2022 році, унеможливлює ті цілі, які ставив собі Кремль. Про це йдеться у звіті ISW.

"Речник Кремля Дмитро Пєсков очікувано похмуро оцінив перший день саміту НАТО. Він поскаржився , що захід має "яскраво виражений, концентрований антиросійський характер", - наголошують фахівці ISW.

Мета запобігання розширенню НАТО і, власне, згортання "натівських озброєнь та військових" була однією із заявлених вимог Кремля перед вторгненням в Україну.

Кремль акцентує увагу на цій меті з початку повномасштабного вторгнення. 

Заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв підкреслив, що учасники саміту діють "передбачувано" і що Захід продовжуватиме надавати Україні військову допомогу, а тому росія продовжить переслідувати свої цілі в Україні.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський дав прес-конференцію після зустрічі з президентом США Джо Байденом на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

За його словами, підтримка партнерів залежить від ситуації на полі бою. При цьому їхня допомога не буде зменшуватися – у цьому вони продовжують запевнювати.

Головне