Американський авіаносець прибув до Південної Кореї на військові навчання

Американський авіаносець прибув до Південної Кореї на військові навчання

До Південної Кореї прибула авіаносна ударна група ВМС США, очолювана атомним авіаносцем "Теодор Рузвельт" (USS Theodore Roosevelt).

Про це повідомляє Yonhap.

До складу групи входять також два есмінці USS Halsey і USS Daniel Inouye, оснащені протиракетними системами "Іджис" (Aegis).

Кораблі прибули на військово-морську базу південнокорейських ВМС у Пусані, що за 320 кілометрів на південний схід від Сеула.

Очікується, що авіаносець візьме участь у масштабних тристоронніх навчаннях військових США, Південної Кореї та Японії під назвою "Лезо свободи" (Freedom Edge), у яких будуть задіяні підрозділи сухопутних військ, ВМС, ВПС та кібервійськ. Навчання розпочнуться наступного тижня.

У Сеулі заявили, що візит авіаносної ударної групи демонструє готовність США виконувати зобов’язання щодо розширеного стримування та підкреслює міцне партнерство з Південною Кореєю для рішучої відповіді на нові загрози з боку КНДР.

Вашингтон, Сеул і Токіо висловлюють занепокоєння через укладення росією і Північною Кореєю пакту про взаємну оборону в разі агресії проти однієї зі сторін, а також можливу активізацію військово-технічної співпраці між цими двома країнами, що може призвести до різкої ескалації на Корейському півострові.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Іспанії затримали сутенерів, які продавали українських біженок у сексуальне рабство.

Головне