Американські сили зазнали нападу в Сирії: що відомо

Американські сили зазнали нападу в Сирії: що відомо

Американські війська на північному сході Сирії зазнали нападу безпілотника, що стало другою атакою на сили США на Близькому Сході за останні дні. Удар був здійснений 9 серпня, пише Reuters. 

Атака відбулася в зоні висадки Румалін, де розміщені війська США та очолюваної США коаліції.

"Попередні повідомлення не вказують на будь-які травми, однак медичні обстеження тривають. Наразі ми проводимо оцінку збитків", - повідомив співрозмовник видання з числа американських посадовців.

Ця атака слідує за нещодавнім обстрілом авіабази Айн-аль-Асад на заході Іраку, де п'ятеро американських військовослужбовців отримали поранення від двох ракет "Катюша". Пентагон звинуватив у цьому нападі підтримуваних Іраном довірених осіб.

Як відомо, ситуація в регіоні загострилася після вбивства Ісмаїла Ганії, політичного лідера підтримуваного Іраном руху ХАМАС, у Тегерані 31 липня. Іран звинуватив Ізраїль у цьому вбивстві та погрожував помстою. Іранська влада зокрема частково поклала провину за ліквідацію Ганії і на США, оскільки Вашингтон підтимує Тель-Авів. 

Сполучені Штати мають значну військову присутність у регіоні: 900 військовослужбовців у Сирії та 2500 у сусідньому Іраку. За словами американських офіційних осіб, їхня місія полягає в консультуванні та допомозі місцевим силам у запобіганні відродженню "Ісламської держави".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Reuters дізналось, що Тегеран готується до масштабного постачання балістичних ракет Москві. Йдеться про сотні одиниць озброєння, які вже "незабаром" можуть бути передані російському режиму.

Головне