Американська компанія вибачилася за продаж свічок зі сніжинками, які схожі на капюшони "Ку-клукс-клан"

Американська компанія вибачилася за продаж свічок зі сніжинками, які схожі на капюшони

Компанія Bath and Body Works прибрала із продажу свічку “Snowed In” після критики в соціальних мережах, де її дизайн порівнювали з капюшонами членів “Ку-клукс-клану”.

Про це повідомляє CNN. 

Свічка з зимовою тематикою викликала обурення серед користувачів соціальних мереж через етикетку з стилізованою сніжинкою, яка нагадувала капюшони та мантії, що носили члени “Ку-клукс-клану”. 

“KKK є однією з "найстаріших і найганебніших" груп ненависті в Сполучених Штатах, згідно з Юридичним центром боротьби з бідністю. Антидифамаційна ліга каже , що саме зображення капюшона KKK стало символом ненависті”, - йдеться у повідомленні.

У відповідь на нарікання Bath and Body Works швидко видалила свічку з усіх торгових точок та свого веб-сайту. Представник компанії зазначив у коментарі для CNN, що дизайн свічки був “ненавмисним” і приніс вибачення всім, кого компанія могла образити. 

“Ми прагнемо прислухатися до наших команд і клієнтів і прагнемо виправити будь-які помилки, навіть ті, які є ненавмисними, як ця”, - заявив представник.

Користувачі Reddit активно обговорювали ситуацію, називаючи свічку “klandle” або “Klan Krismas Kandle”. Багато з тих, хто намагався замовити свічку після спалаху суперечки, повідомили, що їхні замовлення були скасовані. 

Незважаючи на це, свічка з'явилася на eBay, де один з користувачів намагався продати її за 350 доларів. 

“Свічки є основним продуктом колекції Bath and Body Works, яка вийшла за рамки мила та лосьйонів. Щороку роздрібний продавець випускає свою колекцію святкових ароматичних свічок, що становить майже 40% його річних продажів”, - йдеться у повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Київщині 90 дітей  усиновили у поточному році. Ще 391 дитину влаштували до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та під опіку.

Головне