Амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер запустив збір на систему виявлення повітряних цілей "Безпечне небо"

Амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер запустив збір на систему виявлення повітряних цілей

Амбасадор фандрейзингової платформи UNITED24, професор Тімоті Снайдер запустив персональний збір на систему виявлення повітряних цілей "Безпечне небо" для Повітряних сил ЗСУ.

Снайдер особисто ознайомився з принципом роботи системи. Зокрема, він разом з віцепрем'єр-міністром Михайлом Федоровим відвідав пункт управління Сил оборони, які забезпечують протиповітряний захист Київської області. 

Спочатку Тімоті Снайдер планує придбати 2 500 сенсорів для системи вартістю 950 тисяч доларів. Всього ж для ефективного захисту країни потрібно 12 500 таких акустичних сенсорів.

"Торік росія розпочала масовані удари дронами по цивільній та критичній інфраструктурі з неприхованою метою позбавити українців доступу до базових життєвих потреб… Немає сумніву, що росія знову завдаватиме ударів по цивільній інфраструктурі. Потрібно бути готовими до зими на рівні всієї країни. Разом ми можемо створити "Безпечне небо" над Україною та захистити як інфраструктуру, так і цивільне населення від терористичних атак", - зазначив Тімоті Снайдер.

"Безпечне небо": що це за система

Система сенсорів ідентифікації повітряних цілей "Безпечне небо" - це сучасна українська розробка, яка може виявляти повітряні цілі навіть на малих висотах та прогнозувати їхні маршрут для подальшої нейтралізації. Завдяки штучному інтелекту система передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози. 

"Безпечне небо" вже довела свою ефективність під час тестів як проти крилатих ракет, так і проти "шахедів". Під час випробувань в 11 регіонах України вона виявила 100% повітряних загроз без жодної помилки.

photo_2023-11-01 17.27.10.jpeg (144 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", відомий шеф-кухар та засновник World Central Kitchen Хосе Андрес став новим амбасадором UNITED24.

Головне