Al Jazeera все: Ізраїль вирішив закрити "рупор ХАМАС"до кінця війни в Газі

Al Jazeera все: Ізраїль вирішив закрити

Кабінет ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху проголосував за рішення закрити діяльність катарського телеканалу Al Jazeera на території країни. Заборона на його роботу триватиме доки не закінчиться війна в Секторі Гази.

Як пише Reuters, медіа було визнано таким, що загрожує нацбезпеці. Рішення було прийнято одногоголосно.

Редакція Al Jazeera, своєю чергою, спростувала всі обвинувачення, назвавши її "небезпечною і безглуздою брехнею". У ЗМІ завили, що мають право "вжити всіх законних кроків" у відповідь. 

Офіс прем'єра Ізраїлю заявив, що рішення набирає чинності негайно. В документі вказано, що ним передбачена закриття офісів каналу в Ізраїлі, конфіскація устаткування для мовлення, запобігання трансляції репортажів та блокування сайтів медіа. В законі вказані часова рамки блокування роботи ЗМІ - 45 діб. 

"Репортери "Аль-Джазіри" завдали шкоди безпеці Ізраїлю та підбурювали проти солдатів. Настав час прибрати рупор ХАМАС із нашої країни", - заявив Нетаньяху. 

Влада вважає, що блокування Al Jazeera стало першим випадком блокування іноземних ЗМІ на території країни. Втім видання нагадує, що і до цього ізраїльський уряд вживав заходів проти окремих журналістів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Центрі протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України вважають недоцільним повне блокування TikTok  та Telegram. "Заблокуєте її, наступною буде ще якась соцмережа і туди також можуть проникнути росіяни, не потрібно блокувати, потрібно випереджати", вважають у відомстві.

Головне