Агресор вночі знову атакував ударними дронами: скільки збили

Агресор вночі знову атакував ударними дронами: скільки збили

Російське окупаційне військо у ніч з 17 на 18 грудня укотре здійснило спробу атакувати українські мирні населені пункти ударними безпілотниками типу Shahed. Захисники неба не пропустили жодної ворожої цілі.

Як інформують Повітряні сили ЗС України, в цілому противник запустив по Україні п'ять "шахедів". Всі баражуючі боєприпаси російські військовослужбовці запускали з Краснодарського краю, а саме з району Приморсько-Ахтарська.

Усі знищені дрони на рахунку мобільних вогневих груп. 

"Усі безпілотники збито в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, на початку грудня в командуванні Повітряних сил ЗСУ відзначили суттєве зростання результативності роботи мобільних вогневих груп. Саме це дає змогу українській стороні заощаджувати дефіцитні зенітні керовані ракети.

Команді каналу "Ми-Україна" цього місяця вдалося провести одне з 12-годинних чергувань разом з однією з груп, які захищають небо над Києвом. Вона особлива тим, що всі у ній добровольці. Без зарплатні та бойових виплат хлопці щодня виходять на чергування аби боронити небо. Поза чергуваннями хлопці працюють на цивільних роботах. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні сили ППО України знищили одну ракету Х-59 та 20 "шахедів". Крім того, ворог запустив по Україні крилату ракету "Іскандер-К", яка не досягла своєї цілі. В Одеській області збитий ворожий ударний БпЛА впав у житловий квартал і вибухнув. Відомо про загиблого.

Головне