Агентурна група рф коригувала ракетні удари по Одесі за допомогою селфі, - СБУ

Агентурна група рф коригувала ракетні удари по Одесі за допомогою селфі, - СБУ

Служба безпеки України затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі. Агентки росії за допомогою селфі коригували ракетні удари рф по місту.

Про це пише пресслужба СБУ.

Ця група складалася з трьох місцевих мешканок віком від 19 до 23 років, які працювали у місцевій кав’ярні.

За вказівкою російської спецслужби вони планували здійснити масовані ракетно-дронові удари по військовій інфраструктурі обласного центру. Щоб встановити координати потенційних цілей, вони обходили місто під виглядом звичайних прогулянок.

За даними СБУ, при виявленні важливих об'єктів агентки фотографувались на їх фоні, зокрема робили селфі, що містили прив'язку до місцевості. Особливий інтерес з боку ворожих спецслужб викликали локації військкоматів та медичних установ, які обслуговують українських захисників, а також бойові позиції підрозділів ППО та берегової охорони.

"Отримані відомості агентки месенджером відправляли своєму куратору з фсб. Для конспірації під час листування вони ховалися за вигаданими нікнеймами, а також використовували анонімний чат", - йдеться у дописі.

За виконані завдання фігурантки отримували грошові "винагороди" від російської сторони. Однак плани ворога були зірвані СБУ, яка задокументувала агентурну групу і затримала всіх трьох фігуранток, коли вони готували звіт до ФСБ.

СБУ також здійснила заходи для захисту локацій українських військ. Затриманим оголошено підозру за статтями Кримінального кодексу України, що передбачають державну зраду, вчинену групою осіб в умовах воєнного стану. Зловмисниці перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Міноборони розвіяли п'ять страхів українців щодо оновлення даних у Резерв+.

Головне