Агента ФСБ, який шпигував за бойовими літаками ЗСУ, засудили

Агента ФСБ, який шпигував за бойовими літаками ЗСУ, засудили

Агента ФСБ, який шпигував за бойовими літаками Збройних сил України в Дніпропетровській області, засудили до 15 років ув'язнення.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, чоловік займався спостереженням за напрямками польотів бойових літаків ЗСУ. Зокрема, він намагався встановити їхню класифікацію і розташування аеродромів.

Він також слідкував за локаціями логістичних шляхів, якими перевозять зброї та боєприпасів на передову. Фігурант навіть облаштував "спостережний пункт" у вікні своєї квартири на п’ятому поверсі.

За кожне виконане завдання ФСБ перераховувала йому на банківську картку грошову "винагороду".

Служба безпеки затримала зловмисника у результаті спецоперації на території Дніпропетровщини ще у травні 2023 року. Наразі суд призначив йому 15 років за ґратами. Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як з'ясувалось, агентом є 44-річний мешканець Синельниківського району області. У липні 2022 року його дистанційно завербував кадровий співробітник спецслужби рф. Вже тоді ФСБ вийшла на нього через антиукраїнські дописи на прокремлівських Telegram-каналах, які зловмисник публікував.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, тіктокер вихваляв на власному відео удар "Іскандерами" по Харкову у вівторок, 2 січня, на якому він виправдовував повітряну атаку з боку російських окупантів. Його затримали співробітники Служби безпеки України. Внаслідок атаки на Харків у той день загинуло троє людей, ще 61 особа зазнала поранень.

Головне