Агент Росгвардії допомагав росіянам прориватися до Мирнограда - його затримала СБУ

Агент Росгвардії допомагав росіянам прориватися до Мирнограда - його затримала СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента росгвардії, який допомагав російським військам у підготовці операцій для прориву оборони Мирнограда.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки повідомила про затримання 25-річного безробітного місцевого жителя, який виконував завдання військової розвідки рф. Фігурант обходив місто та його околиці, фіксуючи місця розташування укріпрайонів і вогневих позицій українських військ.

Отримані дані агент передавав через месенджер своєму "зв'язковому" - ще одному зраднику, який воює у складі росгвардії на сході України. Окрім координат військових об'єктів, він також надавав геолокації енергооб’єктів, що забезпечують електропостачання Покровського району.

Співробітники СБУ затримали агента під час контрдиверсійних заходів, вилучивши в нього мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Зраднику повідомлено про підозру ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник наразі перебуває під вартою без права на заставу, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Селидовому Донецької області російські окупанти вбили чотирьох полонених бійців НГУ. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Контррозвідка СБУ затримала двох агентів рф, які діяли в Київській і Чернігівській областях. Зловмисники коригували удари дронів-камікадзе по військових об'єктах і енергетичній інфраструктурі України.

Головне