В України запущено е-Карту послуг для ветеранів війни: як нею скористатись

В України запущено е-Карту послуг для ветеранів війни: як нею скористатись

Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні розробили та запустили е-Карту послуг для ветеранів війни.

Про це повідомляють у Мінветеранів.

Е-Карта доступна на платформі е-Ветеран і містить 7542 послуги для ветераів та їхніх сімей.

“Мінветеранів запускає ще одне цифрове рішення задля розширення та спрощення доступу до інформації про всі наявні в Україні послуги  від усіх стейкхолдерів”, - сказав в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун. 

Як він зазначає, е-Карта - це по суті агрегатор даних, якого бракувало ветеранській спільноті. Тепер усе, що потрібно ветеранам і ветеранкам, можна швидко знайти через свій смартфон або комп’ютер, зазначивши лише область або свою територіальну громаду. 

“Е-Карта — це, в першу чергу, інструмент інформування про можливості розвитку й допомоги для ветеранів і ветеранок у їхніх громадах. Водночас, це єдине місце, де інформація подана простою мовою про те, що можна отримати просто тут і зараз”, - додав він.

На е-Карті користувачі можуть знайти послуги, які пропонуються державою, недержавними та міжнародними організаціями, фільтрувати інформацію за місцем надання послуг, типами послуг, категорією отримувачів та умовами надання.

Алгоритм роботи з е-Картою: 

  • користувач заходить на сайт, 
  • відфільтровує область, громаду, тип послуги 
  • читає назву та опис опцій, що надаються у межах послуги 
  • бачить адресу, приходить, подає заяву на послугу або відразу її  отримує 

 

За достовірність та повноту інформації відповідають організації, що її надали. Е-Карта є “живим” інструментом і оновлюватиметься щодня. Важливу роль у наповненні е-Карти відіграють представники ОВА з питань ветеранської політики, які координують процес на рівні області.  

Команди Мінветеранів та МОМ провели тестування інструменту в Івано-Франківській та Тернопільській областях, після чого інструмент збору даних поширили на всі області України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у мобільному застосунку Резерв+ не буде електронних повісток, якщо тільки у майбутньому не буде ухвалений відповідний закон.

Головне