Африканських жінок обманом змусили збирати дрони для рф, - ЗМІ

Африканських жінок обманом змусили збирати дрони для рф, - ЗМІ

Жінки з африканських країн потрапили на роботу в росію під обіцянками навчання та працевлаштування в сфері обслуговування, але замість цього були змушені збирати іранські дрони для війни проти України.

Про це повідомляє The Associated Press.

Реклама в соціальних мережах обіцяла молодим африканським жінкам безкоштовний квиток на літак, гроші на поїздку в Європу, але замість програми по роботі та навчанню, деякі з них лише після прибуття у Татарстан дізналися, що доведеться працювати на збройовому заводі.

За даними журналістів, африканські жінки скаржаться на довгі години роботи під постійним наглядом, шкідливі умови праці та невиконані обіцянки щодо зарплати. Вони працюють із їдкими хімікатами, які залишають на шкірі сліди.

Щоб заповнити гостру нестачу робочої сили, в росії набирають жінок у віці 18-22 років з таких регіонів, як Уганда, Руанда, Кенія, Південний Судан, Сьєрра-Леоне і Нігерія, а також зі Шрі-Ланки.

"Компанія займається тільки виробництвом безпілотників. Нічим більше. Я шкодую і проклинаю той день, коли почала робити це", — поділилася одна з африканок.

Вони працюють разом із 16-річними студентами ПТУ на заводі в Особливій економічній зоні "Алабуга", приблизно за 1000 км на схід від москви.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російська армія вранці 10 жовтня атакувала Кривий Ріг ударними безпілотниками, в результаті чого була пошкоджена п'ятиповерхівка.

Головне