"Адвокатів пускали через жеребкування": кримська татарка розповіла про умови утримання у вʼязниці рф

Леніє Умєрова, кримська татарка, яка нещодавно була звільнена з російського полону, поділилася шокуючими подробицями про умови утримання у в'язниці рф. Про це йдеться в ексклюзивному інтерв'ю "Ми-Україна".

За словами Умєрової, доступ до адвокатів був вкрай обмежений. Зустрічі з адвокатами дозволялися лише раз на місяць.Вибір адвоката здійснювався через жеребкування. Ув'язнені змушені були довго чекати на ці рідкісні зустрічі. Леніє також зазначила проблеми з комунікацією: "Складно було й з листуванням через те, що більшість з них не проходили цензуру," - повідомила вона.

Щодо умов утримання, Умєрова зауважила: "Харчування було нормальним, якщо порівнювати з тим, що дають військовополоненим". Це свідчення вказує на можливі ще гірші умови для українських військовополонених у російських в'язницях.

"Складно було й з листуванням через те, що більшість з них не проходили цензуру… Харчування було нормальним, якщо порівнювати з тим, що дають військовополоненим", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни звинуватили кримську татарку Леніє Умерову в шпигунстві. Про це дівчина розповіла в ексклюзивному інтерв'ю "Ми-Україна".

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.