Адміністрація Байдена запросила продовження повноважень для допомоги Україні

Адміністрація Байдена запросила продовження повноважень для допомоги Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням продовжити дію президентських повноважень щодо скорочення озброєнь (Presidential Drawdown Authority, PDA) до 2025 року. Про це повідомляє The Hill.

Це дозволить зробити доступними для України близько 5,8 мільярда доларів військової допомоги після 30 вересня 2024 року.

За інформацією видання The Hill, Білий дім прагне включити це продовження до постійної резолюції, запропонованої спікером Палати представників, республіканцем Майком Джонсоном. Термін використання цих коштів спливає наприкінці поточного місяця.

Генерал-майор Пет Райдер, прес-секретар Пентагону, підтвердив, що з наявних 5,9 мільярда доларів для України в рамках PDA, всі кошти, крім 100 мільйонів, мають бути використані до кінця фінансового року.

Механізм PDA дозволяє адміністрації Байдена швидко постачати зброю в Україну безпосередньо із запасів Міністерства оборони США. Пентагон заявив про намір продовжувати надавати пакети допомоги найближчим часом та працює з Конгресом над продовженням повноважень PDA.

Схвалення цього запиту Конгресом дасть можливість Білому дому і надалі надсилати військову допомогу Україні, використовуючи залишки коштів після завершення поточного фінансового року.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провели зустріч у Вашингтоні 13 вересня, під час якої обговорили ряд важливих міжнародних питань. Про це повідомили на сайті Білого дому.

Головне