Абсолютний рекорд: українці відкрили небачену кількість ФОПів у другий рік великої війни

Абсолютний рекорд: українці відкрили небачену кількість ФОПів у другий рік великої війни

В період з 1 лютого 2023 по 1 лютого 2024 в Україні було створено 314 392 фізосіб-підприємців (ФОП). Як показали дані системи YouControl.Market, вказаний показник виявився найвищим за останнє десятиліття.

Результат, зареєстрований за другий рік широкомасштабної війни рф в Україні, оновив попередній абсолютний рекорд 2021 року - 268 382 ФОПи.

Якщо порівнювати показники чисельності зареєстрованих компаній та юросіб у перший та другий роки великої війни, результати 2023 року демонструють істотне зростання. 

"Поки показник новостворених компаній не вийшов на довоєнний рівень, але динаміка позитивна і приріст відносно минулого року становить близько 60%. Загалом впродовж обраного періоду в Україні було зареєстровано понад 27 300 нових компаній", - вказано у звіті.

Щомісячна динаміка реєстрації бізнесу в Україні

Топ-місяцем за кількість реєстрації став вересень (+ понад 2500 юросіб та 35 600 ФОП), спад активності стався у грудні (+16 100 ФОП). Втім, як свідчать дані аналітиків, початок нового року відзначився позитивною динамікою - за січень +25 492 ФО та 1975 компаній.

Який бізнес найчастіше відкривали українці у другій рік великої війни 

У топ-10 секторів серед новостворених ФОП перші місця займають послуги перукарень та б'юті салонів, роздрібна торгівля у неспеціалізованих магазинах та торгівля через інтернет. Програмування посіло лише четверту сходинку рейтингу. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, українці понад 500 000 разів автоматично зареєстрували ФОП через "Дію" з моменту запуску цієї послуги.

Головне