Абсолютне зло: Байден заявив, що ХАМАС навіть гірший за Аль-Каїду

Абсолютне зло: Байден заявив, що ХАМАС навіть гірший за Аль-Каїду

Американський президент Джо Байден заявив, що звірства бойовиків ХАМАС перевершили навіть ті, що коїла Аль-Каїда. Палестинське воєнізоване угруповання він назвав "абсолютним злом", пише Haaretz.

"Чим більше нам стає відомо про напад, тим стає страхітливіше. На тлі цих хлопців (з ХАМАС - ред.) Аль-Каїда виглядає невинно. Вони – абсолютне зло”, - сказав Байден. 

Водночас американський лідер наголосив на тому, що не можна записувати у бойовики ХАМАС усіх палестинців. 

"Ми не можемо випускати з уваги той факт, що переважна більшість палестинців не мають нічого спільного з ХАМАС і жахливими нападами ХАМАС. Вони також страждають від цього", - зазначив він.

Байден поінформував, що нині Сполучені Штати докладають зусиль, аби надати ізраїльській стороні все, що їй потрібно для боротьби. Також США намагаються посприяти вирішенню гуманітарної криз у Секторі Ґази. 

Він додав, що США намагаються забезпечити Ізраїль усім необхідним у протистоянні, а також вирішити гуманітарну кризу у Газі.

Глава держави також розповів, що поспілкувався з рідними усіх громадян США, які вважаються зниклими безвісти після нападу ХАМАС на Ізраїль.

"Вони переживають агонію, не знаючи, який статус їхніх синів, дочок, чоловіків, дружин, дітей. Це боляче. Я запевнив їх у своєму особистому зобов’язанні зробити все можливе, щоб повернути кожного зниклого безвісти американця. Ми працюємо цілодобово, щоб забезпечити визволення американців, яких утримує ХАМАС, у тісній співпраці з Ізраїлем і нашими партнерами в регіоні. Ми не зупинятимемося, доки не повернемо їх додому", –підкреслив Байден. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ізраїльська Армія оборони прозвітувала про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС, який керував бойовиками під час вторгнення в Ізраїль. Йдеться про очільника повітряних сил угруповання Мерада Абу Мерада.

 

Головне