95% українців довіряють ЗСУ: опитування

95% українців довіряють ЗСУ: опитування

Станом на травень 2023 року українці на 95% довіряють Збройним силам та на 80% Президенту України Володимиру Зеленському. Про це свідчать результати опитування КМІС. 

"95% українців довіряють ЗСУ і 80% – президенту Зеленському. І хоча значна частина уваги міжнародних ЗМІ була зосереджена на запитах України щодо додаткового озброєння та обладнання до її партнерів, українці не просто хочуть сильної армії . Вони хочуть сильної та інклюзивної демократії. У травні 2023 року 94% українців повідомили, що важливо, щоб Україна стала повноцінно функціонуючою демократією", - йдеться в повідомленні.

Соціологи розповіли, що не бачили ще такого результату, коли ставили подібне питання раніше.

"Для порівняння, в грудні 2021 року, лише 76% українців сказали, що "важливо" або "дуже важливо", щоб Україна стала повноцінно функціонуючою демократією", - зазначили фахівці.

Також підтримка вступу до НАТО та ЄС також перебуває на рекордно високому рівні.

У травні 92% українців відповіли, що хочуть, щоб Україна стала членом ЄС, а 89% повідомили, що хочуть стати членом НАТО.

Крім того, 73% заявили, що міжнародні організації, західні країни або міжнародний бізнес повинні відігравати головну роль у нагляді за процесом відбудови України.

“Після більш ніж року війни та звірств українці не вірять, що Росія буде вести переговори сумлінно. За п’ять місяців війни у травні 2022 року 59% респондентів були відкриті до мирних переговорів з Росією. До травня 2023 року кількість тих, хто виступає за переговори, знизилася до 33%, а тих, хто виступає проти переговорів, зросла до 63%”, - додали в КМІС.

Українці вірять в перемогу незважаючи на постійні обстріли зі сторони країни-агресора. Громадянини нашої країни вважають, що війна буде тривати довше.

“У травні 2023 року 47% респондентів очікували ще принаймні 6 місяців війни, порівняно з 18% у травні 2022 року. В останньому опитуванні 44% сказали, що втратили друзів і родину, порівняно з 20% у травні 2022 року”, - свідчять результати опитування.

Незламні українці оптимістично налаштовані та вірятя у сили наших воїнів.

Як повідомляли “Ми-Україна”, лише 8% громадян бачать в Україні “утиски російськомовних людей”. При цьому російська пропаганда постійно заявляє про начебто “дискримінацію” та “переслідування” через російську мову в Україні.

Головне