503 населені пункти залишаються знеструмленими, — Міненерго

503 населені пункти залишаються знеструмленими, — Міненерго

На ранок 13 жовтня 503 населені пункти залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення. Проте енергосистема України залишається збалансованою, активно триває відновлення енергооб'єктів і підготовка до осінньо-зимового періоду.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Енергетики закликають населення ощадливо використовувати електроенергію, особливо у вечірні години з 17:00 до 22:00, коли споживання енергії досягає пікових значень.

За минулу добу енергетики змогли відновити живлення для 6591 споживача, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Серед регіонів, де були зафіксовані знеструмлення, — Запорізька та Херсонська області.

У Херсонській області внаслідок атаки безпілотника було пошкоджено обладнання підстанцій, що призвело до знеструмлення споживачів. Пожежу ліквідовано, і всіх споживачів заживлено за резервною схемою.

Також у Кіровоградській і Миколаївській областях відзначено знеструмлення у 5 та 2 населених пунктах відповідно через несприятливі погодні умови. У Сумській області з технічних причин знеструмлювались підстанція та побутові споживачі, проте живлення було відновлено.

Нагадаємо, протягом останнього тижня, з 7 жовтня, з прикордонних громад Сумської області було евакуйовано понад 500 осіб, серед яких 143 дитини. Загалом кількість евакуйованих з області перевищила 36 тисяч осіб, з яких понад шість тисяч — діти.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росіяни за тиждень з 7 по 13 жовтня застосували близько 900 керованих авіаційних бомб для обстрілів по Україні.

Головне