36 тисяч жителів Сумщини евакуювалися, — ОВА

36 тисяч жителів Сумщини евакуювалися, — ОВА

З прикордонних громад Сумської області за тиждень - з 7 по 13 жовтня - було евакуйовано понад 500 осіб, серед яких 143 дитини. Загалом кількість евакуйованих з області перевищила 36 тисяч осіб, з яких понад 6 тисяч — діти.

Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

За інформацією Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА, станом на 13 жовтня евакуйовано 36 804 особи, з них 6469 дітей. Вже евакуйовані всі мешканці з 34 населених пунктів, які розташовані в межах 5-кілометрової зони від кордону України з рф, а також поза її межами.

Евакуація триває зі 189 населених пунктів, які входять до складу 17 територіальних громад області. В окремих громадах продовжується примусова евакуація дітей, зокрема з 28 населених пунктів Середино-Будської громади та 24 населених пунктів Великописарівської громади.

Влада закликає жителів залишати небезпечні території для збереження життя та безпеки.

Нагадаємо, вночі та зранку 13 жовтня російські війська здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Унаслідок цих атак пролунало 50 вибухів. Найбільше постраждала Миропільська громада, по якій ворог вдарив із реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ППО збила 31 російський ударний безпілотник над Україною, також 36 дронів втратили локаційно у різних регіонах.

Головне