26 бойових зіткнень відбулось за минулу добу на фронті, - Генштаб

26 бойових зіткнень відбулось за минулу добу на фронті, - Генштаб

На фронті відбулось 26 бойових зіткнень за минулу добу між українськими та російськими військами. Про це повідомляють  у ранковому зверненні Генштабу ЗСУ.

Також учора росіяни завдали ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснили 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках наші захисники успішно відбили атаки противника.

На Лиманському - ворог безуспішно наступав.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія рф зберігає військову присутність. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку росіяни завдали авіаційного удару в районі Новоселівського Луганської області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Водночас армія рф здійснила артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів по 10 населеним пунктам.

Нагадаємо, станом на ранок 26 липня загальні бойові втрати росії з початку повномасштабного наступу на Україну 24 лютого становлять близько 243 680 військовослужбовців. Бойові втрати росії зросли на 460 осіб, знищено три танки, п’ять бойових броньованих машин, 22 артилерійські системи , три засоби ППО.

Як писав “Ми-Україна” раніше, удар по Костянтинівці на Донеччині, якого вороже військо завдало 24 липня, забрав життя двох людей. Ще сім осіб отримали поранення різного ступеня важкості. Серед них четверо неповнолітніх: 12-річний хлопчик та дівчата 5-ти, 11-ти і 12-ти років. Одна дитина нині перебуває у важкому стані, її доправили на лікування до іншої області. Щодо інших поранених – їхній стан задовільний.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.