240 000 доз товару: ДБР викрило масштабну нарколабораторію

240 000 доз товару: ДБР викрило масштабну нарколабораторію

Співробітники ДБР припинили діяльність потужної нарколабораторії в Чернігівській області, вилучено понад 240 000 доз товару.

Про це пише пресслужба ДБР.

Бюро продовжує масштабне розслідування з метою виявлення та ліквідації нарколабораторій в Україні. В ході багаторівневої спецоперації працівники ДБР виявили, що група осіб планувала запустити виробництво наркотиків у промислових масштабах на Чернігівщині.

Вони залучили місцевого жителя, який знайшов підходяще місце для лабораторії. Нарколабораторію облаштували в одній з будівель на суворо охоронюваній території приватного аграрного підприємства. У травні-червні туди доставили обладнання та велику кількість прекурсорів для виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин.

Також були найняті три хіміки, які мали виробляти мефедрон, солі, МДМА та інші речовини. Вони працювали кілька тижнів, щоденно синтезуючи від 50 до 100 кг психотропів.

Зловмисники планували розповсюджувати наркотики по всій Україні та шукали канали для постачання зілля військовим у прифронтових районах.

Проте вони не встигли реалізувати товар: співробітники ДБР заблокували роботу лабораторії та затримали організатора і трьох хіміків.

Під час обшуків було вилучено понад 120 кг наркотичних засобів (понад 240 тис. доз), психотропних речовин на суму понад 150 млн грн, а також спеціальне хімічне обладнання вартістю понад 2 млн грн та близько 1 тонни реактивів, прекурсорів та хімічних речовин для виготовлення нових партій зілля.

Зловмисники також придбали шиномонтажне обладнання для прихованого транспортування наркотиків територією України та контрабандного вивезення до інших країн, фасуючи товар у автомобільні колеса.

Тривають невідкладні слідчі дії у межах відкритого кримінального провадження за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 317 КК України.

Розглядається питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ДБР оголосило підозру двом колишнім беркутівцям за розстріли на Майдані.

Головне