2,4 млн українців виїхали та не повернулися до України від початку великої війни — Опендатабот

2,4 млн українців виїхали та не повернулися до України від початку великої війни — Опендатабот

2,4 млн українців виїхали та не повернулися до України від початку великої війни. Іноземці навіть під час війни більше в'їжджають, аніж залишають Україну. Про це повідомляє Опендатабот, цифровий сервіс аналізу державних даних.

За шість місяців поточного року з України виїхало 8,2 мільйони громадян, а в’їхало — 7,97 мільйонів. Така різниця — 230 000 осіб — майже в 11 разів менша показника першого півріччя торік. Тоді Україну покинуло на 2,62 мільйони осіб більше, ніж заїхало. У другому півріччі 2022 люди все ж активніше поверталися до України — тоді прибуло на 149 000 громадян більше, ніж виїхало.

Від початку повномасштабної війни різниця між тими, хто виїхав та в'їхав до України, склала 2,7 мільйони осіб. Більша частина із них є громадянами України, решта — іноземці.

Попри все ще більшу кількість тих, хто виїжджає, у першому півріччі 2023 року частка громадян, які покинули Україну та не повернулися, склала 3%. Для порівняння, протягом першого півріччя 2022 року ця частка дорівнювала 27,5%, а протягом усього минулого року — 13,6%.

А ось іноземців за шість місяців цьогоріч навпаки в’їхало більше, ніж виїхало — на 12,2 тисяч осіб. Така тенденція спостерігається щомісячно з лютого 2023 року.

Як писали “Ми-Україна” раніше, відпочинок за кордоном всіх народних депутатів розкриється, адже в сучасному світі нічого не можна приховати.

Головне