150 тис харків‘ян залишаються без даху над головою, - Терехов

150 тис харків‘ян залишаються без даху над головою, - Терехов

Внаслідок атак російських окупаційних військ було зруйновано понад 5 тис. житлових будинків у Харкові. При цьому 500 з них взагалі не підлягають відновленню. Таким чином близько 150 тис. осіб залишаються без домівок.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов в ефірі "Ми-Україна".

"Більше 5 тис. будинків було зруйновано, 500 з них зовсім не підлягають реконструкції чи відновленню. Хочу сказати, що на сьогодні 150 тис. харків'ян перебувають без даху над головою. Вдумайтеся в цю цифру. Це жахливо", - розповів мер міста.

Крім того, у минулому році вдалося було відремонтувано 135 будинків разного ступеню руйнації, 66 з яких мали справді важкі руйнування.

"Ми не зупиняємося, ми відбудовуємо. Це стосується всіх районів міста Харкова, зокрема, і найбільш постраждалого району міста Північної Салтівки", - пояснив Терехов.

Однак, за його словами, жоден бюджет міста не витримає такого фінансового навантаження. Відновлення постраждалих будівель міста слід планувати ретельно та спиратися на наявні фінансові ресурси.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Харкові зведуть два мікрорайони для людей, які втратили житло через обстріли росіян. Зруйновані  будинки почнуть розбирати одразу після завершення всіх необхідних процедур. У місті зараз планують будівництво двох мікрорайонів загальною площею 700 га. Один з них буде розташований в районі ст. м. “Барабашово”, інший – на поки що незабудованих земельних ділянках Північної Салтівки.

Головне