137 тисяч воєнних злочинів скоїли росіяни в Україні, - Зеленський

137 тисяч воєнних злочинів скоїли росіяни в Україні, - Зеленський

росія скоїла понад 137 тисяч воєнних злочинів в Україні, статистика воєнних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні, була оприлюднена на конференції "United for Justice" (Об'єднані заради справедливості). Цього разу захід був присвячений обстрілам цивільної інфраструктури.

"Станом на сьогодні є щонайменше 137 000 причин, щоб ми продовжували цю роботу і щоб ми довели її до кінця," - заявив президент України Володимир Зеленський у своїй вітальній промові. "137 тисяч – саме стільки воєнних злочинів скоєно росією на даний момент. Злочинів проти миру і людяності, проти нашої держави, проти наших людей і злочинів проти України і українців," - підкреслив він.

Глава держави наголосив на необхідності притягнення до відповідальності всіх винних, зазначивши, що кількість вироків має відповідати кількості скоєних злочинів.

Варто зауважити, що не було уточнено, чи ця статистика охоплює період від початку російської агресії у 2014 році, чи лише з моменту повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

"Це те, що відомо на даний момент. Злочини проти миру і людяності, проти держави, наших людей. 137 тисяч, і це означає, що вироків має бути не менше", - сказав президент України звертаючись до учасників конференції "Об’єднані заради справедливості".

Як писали "Ми-Україна" раніше, оперативники виявили і зупинили діяльність групи осіб, які виробляли та продавали амфетамін і канабіс у Хмельницькій області. Вилучили майже 5000 кущів канабісу на понад 10 мільйонів гривень.

 

Головне