13-й пакет санкцій ЄС проти росії не матиме нових заборон на імпорт

13-й пакет санкцій ЄС проти росії не матиме нових заборон на імпорт

Європейська комісія не додасть жодних нових заборон на імпорт до свого наступного, 13-го пакету санкцій проти росії.  27 країн ЄС мають намір ввести нові санкції проти росії до другої річниці вторгнення рф, 24 лютого.

За інформацією Polotico, нові обмеження стосуватимуться заборони експортувати товари подвійного призначення та бойову продукцію для ще більшої кількості компаній.

Деякі країни-члени просили про повну заборону на алюмінієву продукцію з рф. Однак цей пункт може бути надто амбітним, враховуючи, що на підписання угоди залишилося три тижні, зазначають джерела видання.

Є ідея обмежити поїздки російських дипломатів країнами, де вони акредитовані, а не лише Шенгенською зоною. Пропозиція є давнім проханням Чехії.

У новому списку не буде гучних імен, попри те, що у ньому будуть сотні нових юридичних та фізичних осіб.

У 13 пакеті не буде нових заборон на імпорт. Однак після його ухвалення комісія швидко запропонує 14-й пакет заходів, де буде заборона на імпорт.

"Незважаючи на заклики деяких країн ЄС заборонити більше російського експорту, наприклад, алюмінію, Комісія запропонує пакет, який, як вона сподівається, викличе мінімальні дебати між країнами-членами, щоб він був прийнятий швидко", - пише агентство з посиланням на джерела.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство економіки Тайваня ввело санкції проти російської компанії I Machine, яка стала об'єктом розслідування видання The Washington Post щодо імпорту високотехнологічного обладнання з Тайваню.

Головне