13 американських штатів подали позови проти TikTok, - ЗМІ

13 американських штатів подали позови проти TikTok, - ЗМІ

Округ Колумбія разом із 13 штатами США ініціювали нові судові позови проти TikTok, звинувачуючи соцмережу в сприянні залежності серед молоді та негативному впливі на їхнє психічне здоров’я.

Про це повідомляє The New York Times.

Влада штатів, зокрема Іллінойс, Кентуккі, Луїзіана, Массачусетс, Міссісіпі, Нью-Джерсі, Північна Кароліна, Орегон, Південна Кароліна, Вермонт, Каліфорнія, Нью-Йорк та Вашингтон, стверджує, що TikTok використовує алгоритми, які примушують дітей проводити більше часу на платформі, а також маніпулює інформацією про модерацію контенту.

Відзначимо, що раніше у серпні подали федеральний позов, в якому стверджується, що TikTok дозволяє дітям створювати облікові записи, збирає їхню інформацію і ускладнює батькам видалення облікових записів.

Представники TikTok відкинули всі звинувачення, запевняючи, що платформа забезпечує надійний захист для молодих користувачів. Речник компанії, Алекс Хаурек, зазначив, що TikTok намагався співпрацювати з генеральними прокурорами понад два роки та охарактеризував позови як "розчарування".

Крім того, прокурори вказують на те, що TikTok нещодавно вводив користувачів в оману щодо своїх обмежень на екранний час та контролю за контентом. Генеральний прокурор округу Колумбія, Брайан Швалб, зауважив, що батьки стикаються з труднощами в отриманні інформації про захист дітей.

"Проблема з соціальними медіа в тому, що батьки не отримують прямої інформації від TikTok. Немає прозорості щодо того, як захистити своїх дітей", — зазначив Брайан Швалб.

Співробітники TikTok визнають, що їхній алгоритм має "ефект ігрового автомата" на молодь, що викликає стурбованість у фахівців. Прокурори вважають, що нові позови можуть з’явитися навіть після можливої продажу TikTok компанії ByteDance.

Як повідомляв "Ми-Україна раніше, головнокомандувач збройних сил США в Європі, генерал Крістофер Каволі, передав до Конгресу перелік систем озброєнь, які могли б суттєво посилити обороноздатність України у війні проти росії.

Головне