12 млн грн збитків на закупівлі електроенергії: у Києві викрили посадовицю

12 млн грн збитків на закупівлі електроенергії: у Києві викрили посадовицю

Слідчі управління поліції в метрополітені спільно зі співробітниками СБУ за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили службову недбалість виконуючої обов'язків директора КП “Київміськсвітло” що призвело до збитків у розмірі 12 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Жінці інкримінують те, що в період з січня по березень 2022 року вона уклала договори з товариством про постачання електричної енергії для споживачів за завищеною ціною.

Як встановили правоохоронці, різниця між фактичною ринковою вартістю електроенергії та ціною, зазначеною в договорах, становила значну суму.

Проведена в рамках кримінального провадження судова економічна експертиза підтвердила, що через дії посадовиці "Київміськсвітло" зазнало збитків на суму близько 12 мільйонів гривень.

41-річній жінці вже оголосили про підозру у службовій недбалості, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про відсторонення підозрюваної від посади на час досудового розслідування.

Санкція статті, за якою їй інкримінують злочин, передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років.

Як писали "Ми-Україна" раніше, поліцейські Львівщини викрили злочинну схему з розкрадання надр на одній з шахт регіону. За попередньою інформацією, до оборудки причетні директор шахти, головний інженер, начальник технологічного комплексу, а також так званий “смотрящий” за державним підприємством.

Головне