12 000 одиниць ворожої техніки виявляють щотижня завдяки ШІ, - Міноборони

12 000 одиниць ворожої техніки виявляють щотижня завдяки ШІ, - Міноборони

Сили оборони України автоматично виявляють 12 000 одиниць ворожої техніки щотижня завдяки штучному інтелекту Avengers.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.  

Штучний інтелект Avengers розроблений Центром інновацій Міноборони. Платформа здійснює автоматичний аналіз відео з дронів та стаціонарних камер, що дозволяє значно скоротити час на прийняття рішень та зменшити ризик помилок, викликаних втомою операторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова модель штучного інтелекту OpenAI o1 із можливістю міркувати: що може та кому доступна

“Платформа Avengers, розроблена Центром інновацій Міноборони, є унікальною у світі за обсягом відеоданих з ворожою технікою. Ми продовжуємо розвивати Avengers та інші ШІ-рішення, щоб забезпечити нашим військовим перевагу. Надалі плануємо розширити хмарні можливості платформи, а також інтегрувати ШІ-рішення на безпілотники”, - зазначила заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, противник не припиняє своїх спроб просунутися вглиб території України. З початку бойової доби, 23 вересня, ворог здійснив 89 атаки на позиції Сил оборони.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, невдалі випробування російської стратегічної ракети "Сармат", яка здатна нести ядерний заряд, днями зафіксували OSINT-дослідники. Ця міжконтинентальна балістична ракета є новітньою розробкою, про вдалі випробування якої агресор сповіщав у квітні 2022 року.

Головне