Велика Британія ввела нові санкції проти російського золота та нафти

 Велика Британія ввела нові санкції проти російського золота та нафти

У Великій Британї оголосили нові санкцій проти 29 фізичних та юридичних осіб, які працюють у російському золотодобувному, нафтовому та стратегічному секторах та підтримують їх. Про це повідомляє пресслужба уряду Сполученого Королівства.

"Ринки золота та нафти росії мають тісні зв’язки з Кремлем і є важливими джерелами доходу для його незаконного вторгнення в Україну. Золото є значним джерелом доходу для військових зусиль росії – одне з найвищих за вартістю після нафти та газу, яке принесло 12,6 мільярда фунтів стерлінгів російській економіці у 2021 році", - йдеться в повідомленні.

Під санкції потрапили мережа яка знаходиться в ОАЕ, відповідальна за переведення в росію доходів від золота на суму понад 300 мільйонів євро, - Paloma Precious DMCC, а також особа, що стоїть за компанією, Говард Джон Бейкер.

До списку додали два найбільших російських виробника золота - Nordgold і Highland Gold та їх власників.

Також під санкції потрапив російський афінажний завод "Красцветмет", Російський союз промисловців і підприємців (РСПП) та Російська національна перестрахувальна компанія (РНПК).

Як писали "Ми-Україна" раніше, колишніх посадовців державного підприємства "Обслуговування повітряного руху України" (ДП "Украерорух") судять за завдання державі збитків у розмірі 160 млн гривень.

Як зазначається, у 2016 році перший заступник та заступник директора "Украероруху" проігнорували наказ очільника підприємства і застереження Міністерства інфраструктури - вони продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ "Платинум Банк". Перший заступник та заступник директора також не вивели кошти підприємства з рахунків цього банку.

Головне