В Індії заявили про перший випадок зараження mpox

 В Індії заявили про перший випадок зараження mpox


В Індії зафіксували перший випадок захворювання новим штамом mpox (раніше - мавпяча віспа) -  Clade1b. Це перше зараження цією хворобою у Південній АзіЇ, пише Reuters.

Як повідомили в індійському МОЗ, захворювання діагностували у 38-річного чоловіка, який прибув з Об’єднаних Арабських Еміратів. Наразі його шпиталізували. Під медичний нагляд також потрапили 29 людей, які контактували з хворим чоловіком. Поки що жодних симптомів мавпячої віспи у цих людей не виявлено, втім їх відправили у карантин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мавпяча віспа стала глобальною надзвичайною ситуацією: що треба знати про небезпечний вірус

Нагадаємо, науковці встановили, що новий штам мавпячої віспи clade Ib, мутує значно швидше, ніж вважалося раніше. Зокрема, йдеться про регіони, де бракує фінансування та обладнання для належного моніторингу.

В цілому, за даними ВООЗ, цьогоріч  в африканській країні зафіксовано понад 18 000 підозр на mpox clade I, що призвели до 615 смертей.

Як відомо, у випадку зараження мавпячою віспою більшість пацієнтів відчувають лихоманку, біль в тілі, озноб і втому. Іноді може з’явитися виси по тілу. Більшість людей одужують за 2-4 тижні без потреби шпиталізації.

Як писав “Ми-Україна” раніше, через поширення мавпячої віспи 14 серпня Всесвітня організація охорони здоров'я вдруге з 2022 року оголосила глобальну надзвичайну ситуацію.

 

 

Головне