В частині Харківщини посилюють комендантську годину

 В частині Харківщини посилюють комендантську годину

У Харківській області запроваджуються нові правила комендантської години для двох громад. Починаючи з 12 серпня, жителі Дергачівської та Липецької громад зіткнуться з суттєвим подовженням періоду обмеження пересування.

За інформацією Харківської районної державної адміністрації, нова комендантська година триватиме з 17:00 до 9:00 наступного дня. Це означає, що протягом 16 годин на добу громадянам буде заборонено перебувати на вулицях та в інших публічних місцях без спеціальних дозволів.

Нові обмеження стосуються низки населених пунктів:

  • у Липецькій громаді це села Глибоке, Липці, Борисівка, Борщова, Веселе, Зелене, Красне, Лукʼянці, Мороховець, Нескучне, Олійникове, Перемога, Пильна, Слобожанське, Стрілеча, Тернова та селище Мале Веселе;
  • у Дергачівській громаді обмеження діятимуть у селах Козача Лопань, Алісівка, Бугаївка, Великі Проходи, Велика Яруга, Гоптівка, Гранів, Дементіївка, Дубівка, Кочубеївка, Кудіївка, Лобанівка, Малі Проходи, Нова Козача, Токарівка, Токарівка Друга, Цупівка, Шевченка, Шопине та селищі Ветеринарне.

Важливо зазначити, що рух автотранспорту під час комендантської години буде дозволений лише за наявності спеціальних перепусток та з обов'язковим дотриманням режиму світломаскування.

Ці зміни є значним посиленням попередніх обмежень, які діяли на всій території Харківської області з 23:00 до 5:00. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, нові правила комендантської години відсьогодні почали діяти і в Донецькій області. На території регіону діятимуть два графіки, які залежатимуть від відстані до фронту.

Головне