Успіх України та Ізраїлю життєво важливий для нацбезпеки США, - Байден

 Успіх України та Ізраїлю життєво важливий для нацбезпеки США, - Байден

Президент США Джо Байден заявив, що успіх України й Ізраїлю є життєво важливим для національної безпеки Сполучених Штатів.

"Я знаю, що ці конфлікти можуть здаватися далекими. Природно запитати: чому це важливо для Америки? Успіх Ізраїлю та України є життєво важливим для нашої національної безпеки. Історія навчила нас, що коли терористи і диктатори не платять ціну, вони спричиняють більше смертей і руйнувань".

Нагадаємо, за два застосування далекобійних ракет ATACMS по летовищах  рф в тимчасово окупованих Бердянську та Луганську було знищено 5% всіх гелікоптерів, задіяних в боях в Україні.

"Ми зараз побачили успішне застосування по аеродромах. 14 гелікоптерів військових знищено або пошкоджено внаслідок однієї атаки - це 5% всіх вертольотів, що задіяні до війни проти України, в тому числі тих, що стоять на території росії. Це з ударними, транспортними - всіма. А мова йде про Ка-52 і Мі-24 - найбільш боєздатні гелікоптери, які росія застосовує", - зауважив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що США продовжать постачання ракет ATACMS на постійній основі.

 

Головне