Україна та Литва започаткують спільне виробництво дронів

 Україна та Литва започаткують спільне виробництво дронів

Україна та Литва започаткують спільне виробництво дронів. Глави МЗС обох країн обговорили кроки для нарощування виробництва. Про це повідомляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кроки для нарощування виробництва обговорили глави МЗС на зустрічі.

"Ми можемо розпочати з виробництва комплектуючих і того, що необхідно на полі бою. Зокрема, того, що буде необхідно для виробництва дронів. Ми говоримо спочатку про обмежену кількість. Я думаю, що це може відбутися дуже швидко", – заявив литовський міністр Ландсбергіс Габріелюс.

Проєкти, які допоможуть захисту України та посилять обороноздатність Литви, отримають увагу від уряду.

За його словами, сторони обговорили шлях України до ЄС та НАТО, питання заморожених активів Росії, санкцій та створення військового фонду ЄС для України.

Нагадаємо, Нідерланди приєдналися до ІТ-коаліції, яка надає підтримку ЗСУ у сфері кібербезпеки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

"На засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" до ІТ-коаліції приєдналася ще одна країна - Нідерланди. Новий учасник коаліції вже зробив внесок у розмірі 10 мільйонів євро", - повідомили в Міноборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, між Україною і Польщею вже розпочався обмін листами на технічному рівні щодо експортних ліцензій.

"На технічному рівні обмін листами вже розпочався, після того, як у вересні 2023 року Єврокомісія скасувала обмеження на ввезення чотирьох культур: пшениці, ріпаку, соняшнику та кукурудзи до 5 країн, в тому числі й Польщі. Україна ще тоді, у вересні 2023 року запропонувала альтернативний варіант і ухвалила рішення про готовність ліцензувати експорт цих 4 культур", — розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

 

Головне