Україна незабаром отримає кошти від російських заморожених активів, - Мінфін Канади

 Україна незабаром отримає кошти від російських заморожених активів, - Мінфін Канади

Україна незабаром отримає кошти від заморожених російських активів. Про це повідомила міністерка фінансів Канади Христя Фріланд, пише Politico.

За її словами, наразі деталі передачі грошей обговорюються.

"Я дуже впевнена, що Україна почне отримувати гроші в найближчі місяці. Наразі все, про що ми говоримо, - це технічні моменти", - зазначила Христя Фріланд.

Таку заяву очільниця Мінфіну Канади зробила на тлі зустрічі в США президента України Володимира Зеленського із головою Євроради Шарлем Мішелем, які обговорили можливість використання російських заморожених активів.

Журналісти Politico зазначають, що Канада вважається одним із найпомітніших прихильників України. Щодо інших держав, то представники країн Заходу роками сперечаються про те, чи варто повністю конфісковувати ці кошти побоюючись глобальних негативних наслідків. 

Наразі у різних країнах світу російські активи, заморожені після повномасштабного вторгнення в Україну, обчислюються 280 мільярдами доларів.

Нагадаємо, 11 вересня Євросуд підтвердив законність блокування активів рф на 70 млрд євро.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України проти російського бізнесмена Алішера Усманова та його партнерів, ухваливши стягнути майно на суму понад 2 мільярди гривень на користь держави.

Головне