Україна є найбільш проізраїльською країною Європи - посол

 Україна є найбільш проізраїльською країною Європи - посол

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський підкреслив широку підтримку, яку Ізраїль отримав в Україні з початку війни проти ХАМАС та відзначив уряд та українців за однозначне засудження ХАМАС. Про це повідомляє Ynet news.

"Ми співпрацюємо з різними членами Ради, українського парламенту, з метою просування декларації, яка визнає ХАМАС терористичною організацією. Враховуючи той факт, що понад 20 українських громадян загинули, а двоє перебувають у заручниках, існує велика ймовірність того, що Україна прийме рішення офіційно визнати ХАМАС і, можливо, Хезболлу терористичними організаціями", - заявив Бродський.

Він також зазначив, що Україна є однією з небагатьох країн Європи, де не було великих демонстрацій на підтримку палестинців або ХАМАС. Посол додав, що Ізраїль не відмовляв Президенту України Володимиру Зеленському у візиті, і наголосив, що від України не було офіційного запиту щодо візиту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що переконання союзників в перемозі над росією у повномасштабній війні, позбавляє його всіх сил. Про це він розповів журналісту TIME Саймону Шустеру.

Виступаючи у Вашингтоні наприкінці вересня Зеленський відчував виснаження не тільки внаслідок викликів, пов’язаних з війною, але й через невпинну потребу переконувати союзників у тому, що Україна може здобути перемогу за їх підтримки.

Головне