У Мексиці через ураган "Отіс" загинули майже 40 людей: відео наслідків

 У Мексиці через ураган

Мексиканське курортне місто Акапулько сполошив потужний ураган "Отіс", що призвело до загибелі 39 осіб. Ще щонайменше 10 людей вважають зниклими безвісти.

Про це повідомляє BBC.

Ураган "Отіс" досягнув узбережжя Тихого океану у середу, приносячи із собою вітрену швидкість, що досягала 266 км/год. За лише 12 годин він перетворився з тропічного шторму на потужний ураган п'ятої категорії.

Місто Акапулько стало одним із найбільш постраждалих регіонів в Мексиці. Там завдано значні пошкодження 80% готелів курорту, а вулиці затоплені. Сотні тисяч мешканців залишились без електропостачання та водопостачання.

На ранок суботи загальна кількість загиблих внаслідок урагану зросла до 39. За інформацією мексиканських владних структур, серед жертв 29 чоловіків і 10 жінок. Десятеро людей залишаються зниклими безвісти.

Головну дорогу, яка з'єднує Акапулько з іншими регіонами країни, відкрили лише зараз, що дозволило постачати до міста товари першої необхідності.

Офіційні представники називають "Отіс" найпотужнішим ураганом, який коли-небудь вдарив узбережжя Тихого океану в Мексиці. Ураган завдав зруйновань, що оцінюються у мільярди доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 306 000 українців у більш ніж 1000 населених пунктах зараз без світла через буревій. Найбільше  - на Хмельниччині. Через сильний вітер є загиблі і постраждалі. 

Мешканців столиці накрив буревій зі швидкістю понад 25 м/с. Через сильний вітер дерева викорчовувало просто з корінням.

Головне