У Гаазі розпочалися слухання за позовом України проти рф у справі про порушення Морської конвенції ООН

 У Гаазі розпочалися слухання за позовом України проти рф у справі про порушення Морської конвенції ООН

У Палаці миру в Гаазі розпочався важливий етап міжнародного судового процесу за позовом України проти російської федерації. 

Слухання стосуються порушень Морської конвенції ООН і триватимуть з 23 вересня по 5 жовтня 2024 року.

Від сьогодні по 5 жовтня 2024 року в залі Постійної палати третейського суду у Палаці миру в Гаазі. Перше слухання заплановано на 10:00. Першою у суді слово матиме Україна. Другою виступатиме рф.

Публічний доступ буде закритий у будь-якій формі до кінця слухань, однак вступні та заключні заяви сторін будуть публічними.

До кінця слухань публічний доступ буде закритий у будь-якій формі. Згодом на сайті Суду буде оприлюднено відкриту інформацію.

Цей судовий процес є частиною ширших правових зусиль України щодо притягнення росії до відповідальності за порушення міжнародного права. Експерти відзначають, що результати цих слухань можуть мати значний вплив на подальші відносини між країнами та міжнародну морську політику.

Нагадаємо, десантно-штурмові війська України повідомили про успішну операцію з прориву російського кордону в Курській області. Це вже другий такий випадок з початку військових дій на цій ділянці. Про це повідомили у Десантно-штурмових військах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, генеральна Асамблея ООН одноголосно прийняла "Пакт майбутнього" - важливу декларацію, спрямовану на побудову безпечного, мирного та інклюзивного світу для прийдешніх поколінь. Про це повідомляється на сайті ООН.

Головне