Столтенберг вірить в контрнаступ України, але вважає, що війна буде довгою

 Столтенберг вірить в контрнаступ України, але вважає, що війна буде довгою

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вірить в контрнаступ України, але вважає, що війна буде довгою. Про це повідомило видання DPA.

"Нам потрібно бути готовими до довгого шляху. Війни за своєю природою непередбачувані", - сказав Столтенберг у Берліні.

Генсек НАТО додав, що тільки військова підтримка може гарантувати, що Україна залишиться суверенною і демократичною державою, і переконає російського президента Володимира Путіна, що він не зможе перемогти на полі бою.

"Ми знали, що росія місяцями готувала оборонні лінії - з мінами, з танковими окопами, з великою кількістю оборонних позицій", - зазначив він. Тим не менш, українці "змогли досягти успіхів і звільнити більше території", підкреслив він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів Ставку на якій обговорив стратегію захисту Херсону, воєнний бюджет на наступний рік та ситуацію на фронті.

Президент заслухав звіти командувачів про ситуацію на фронті на ключових напрямках: Куп’янський, Бахмутський, Авдіївський, Мелітопольський та лівобережжя Херсонщини.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники у вівторок, 7 листопада, двома ракетами обстріляли цивільну інфраструктуру в одному з населених пунктів Михайлівської громади Запорізької області. 

Головне