США закликали своїх громадян терміново покинути Ліван

 США закликали своїх громадян терміново покинути Ліван

Посольство США в Мінську закликало своїх громадян, які перебувають у Білорусі, "негайно покинути цю країну" з огляду на закриття Литвою двох із шести прикордонних переходів. Про це йдеться в заяві дипломатичного представництва, опублікованій у понеділок, 21 серпня.

"Уряд Литви 18 серпня закрив два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю Тверецюс/Відзи і Сумскас/Лоша. Наразі відкриті чотири прикордонні переходи: Лаворішкес/Котлова, Мядінінкай/Кам'яний, Райгардас/Привалка і Шальчинінкай/Беняконі. Уряди Польщі, Литви та Латвії заявили, що можливе подальше закриття пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю", - йдеться в заяві Посольства США., - йдеться в заяві Посольства США.

У зв'язку з тим, що відбувається, у дипмісії рекомендували американцям не відвідувати Білорусь.
"Не відвідувати Білорусь у зв'язку з тим, що білоруська влада продовжує сприяти неспровокованому нападу Росії на Україну, нарощуванню російських збройних сил у Білорусі, довільному застосуванню місцевих законів, можливості громадських заворушень, ризику затримання та обмеженій спроможності посольства надати допомогу громадянам США, що мешкають у Білорусі або прямують до неї", - йдеться в заяві.

Крім того, у Посольстві закликали громадян США, які перебувають у Білорусі, негайно покинути країну.

Нагадаємо, уряд Канади схвалив новий пакет військової допомоги для України. Загальна сума військової допомоги становить 25 мільйонів канадських доларів (приблизно 19 млн доларів США).

Відомо, що українські захисники отримають обладнання, військове взуття, термобілизну та зимові спальні мішки.

Як повідомляли "Ми-Україна", у 2024 році Бельгія передасть на допомогу Україні 1,7 мільярда євро— це податки з доходів від заморожених російських активів.

Головне