Словацькі перевізники погрожують доєднатися до блокади українського кордону

 Словацькі перевізники погрожують доєднатися до блокади українського кордону

Словацькі перевізники погрожують доєднатися до блокади українського кордону. Про це повідомляє Ukragroconsult.

Перевізників Словаччини перекриють кордон, якщо Єврокомісія не поверне вимогу видачі комерційних дозволів на перевезення в межах Європейського Союзу.

На прикордонному переході Вишнє Німецьке-Ужгород спостерігається значне накопичення вантажівок, які їдуть до України. 

За останні півтора року трафік українських вантажівок зріс приблизно на 600–800%. Це пов’язано з повномасштабним вторгненням і блокадою українських морських портів.

Нагадаємо, страйк польських перевізників жодним чином не впливає на рух легкового транспорту, а також автобусів рух. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Якщо говорити навіть про дії польських перевізників, які блокують під'їзні шляхи до пунктів пропуску, вони не обмежують перетин кордону для автобусів та легкових автівок. Легкові авто на напрямку пункту пропуску "Ягодин" кордон не перетинають – там кордон перетинають тільки вантажівки та автобуси", – роз'яснив він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вже понад тиждень поляки блокують три основні напрямки -  ''Корчова-Краковець", "Гребенне-Рава-Руська" та "Дорогуськ-Ягодин". Перемовини між польською та українською сторонами напередодні, 13 листопада,  ні до чого не призвели. Польські перевізники вирішили продовжити блокування. На сьогодні найбільша черга фіксується на пункті пропуску "Ягодин" - близько 1300 вантажівок і ще по 500 вантажних автомобілів на напрямках "Краківець" та "Рава-Руська".

Головне