Швеція виділить 30 млн євро на ініціативу Чехії з закупівлі снарядів для України

 Швеція виділить 30 млн євро на ініціативу Чехії з закупівлі снарядів для України

Швеція вирішила підтримати чеську ініціативу щодо постачання артилерійських снарядів в Україну й передасть 30 мільйонів євро в рамках наступного пакета допомоги. Про це повідомив шведський уряд.

Шведський міністр оборони Пол Йонсон повідомив, що Управління оборонної техніки проведе перемовини й укладе угоду з відповідальним чеським органом.

"Потреба у снарядах велика, особливо в артилерійських. Чехія визначила можливості для закупівлі великої кількості боєприпасів на світовому ринку для України. Стокгольм хоче підтримати Прагу", - заявив посадовець.

Уряд вирішив, що Управління оборонної техніки може провести переговори й укласти угоду з відповідальним органом Чеської Республіки.

Нагадаємо, Україна може отримати у червні боєприпаси, закуплені за чеською ініціативою. Про це заявив радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр, пише Euractiv.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за словами голови європейської дипломатії, багато аналітиків очікують великого російського наступу цього літа. Про це повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

Головне