Росіяни хочуть створити свій аналог Кримської платформи

 Росіяни хочуть створити свій аналог Кримської платформи

Через обурення дипломатичними досягненнями України в рамках "Кримської платформи" російська влада вирішила заснувати власний "Клуб друзів Криму".

Про це повідомляє Центру національного спротиву.

На цьогорічному Ялтинському міжнародному економічному форумі (ЯМЕФ) російська сторона провела конгрес під назвою "Міжнародний клуб друзів Криму" та Кримську африканську ділову раду.

На цей захід росіяни залучили представників понад 40 країн світу, і загальна кількість учасників конгресу становила близько 150 осіб. Основною метою події було переконати представників країн Африки та Латинської Америки, що росія може забезпечити їхні потреби в зернових культурах, а також що вони можуть інвестувати в російські проекти.

Водночас наголошується, що в рамках цих дискусій Кремль розробляє механізми для протидії міжнародним економічним санкціям, щоб зберегти свої економічні відносини з ринками, які залежать від зернових поставок.

Під час форуму російські підприємці активно взаємодіяли з підприємствами з країн Африки. Росіяни стверджували представників країн Глобального Півдня, що вони будуть постачати зернові культури, включаючи ті, що вирощуються в аграрних регіонах України.

Також наголошується, що Кремль намагається ввести країни в обман, щоб легітимізувати захоплені території як частину рф. Однак в ЦНС зауважили, що росії не вдасться ні закріпитися на українських землях, ні забезпечити ці країни необхідними продуктами.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Міністр оборони Чехії запропонувала країні вийти з ООН. Це сталося у зв'язку з ухваленням Генасамблеєю ООН резолюції із закликом до перемир'я між Ізраїлем та угрупованням "ХАМАС". 

Головне