росія готується атакувати три українські АЕС цієї зими, - Зеленський

 росія готується атакувати три українські АЕС цієї зими, - Зеленський

Росіяни готуються цієї зими атакувати три українські АЕС. На цьому в ході виступу на засіданні Ради безпеки ООН наголосив президент Володимир Зеленський.

 "Зараз ми входимо в третю зиму в цій війні, і росія намагається зруйнувати нашу енергетику. Цього разу вони навіть більш цинічні і хочуть атакувати три наші АЕС - у нас є ця інформація і докази. Якщо росія готова зайти так далеко це означає, що ваші цінності не мають значення для Москви", - додав Зеленський", - заявив президент України.

За словами Зеленського, у цій війні слід зупинити агресора, який є порушником Статуту ООН.

Гарант також зазначив, що Формула миру має на меті захистити статут ООН. Також він запросив на другий Саміт миру Китай та Бразилію. Раніше на захід було запрошено Індію.

Глава держави нагадав, що російський диктатор Володимир Путін порушив велику кількість норм і правил, і він не зупиниться сам.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Володимир Зеленський заявив, що росія використовує китайські супутники для фотографування українських атомних електростанцій, що може свідчити про підготовку до можливих атак на ці важливі об'єкти. Водночас глава української держав не уточнив, чи використовуються комерційні супутники, чи такі, що контролюються китайським урядом. 

 

Головне